top of page

Toner fra filmen

Efter en stor succes med forestillingen Mød Os på Cassiopeia,
der havde Kai Normann Andersens liv og musik som omdrejningspunkt, valgte jeg at udforske de øvrige store danske komponisters musik, og musikkens betydning for den danske tonefilm.

Det var nu toner fra bl.a. Sven Gyldmark og Bent Fabricius-Bjerre, som kunne opleves i forestillingen "Toner fra Filmen", der fulgte musikkens udvikling - lige fra de første tonefilm blev vist på det hvide lærred, og frem til DRs nye store TV-serie, Matador.

Musikken har altid været en væsentlig del af oplevelsen i de danske film, og når Danmarks største filmstjerner gav sig til at synge, var en landeplage skabt.

 

I dag sidder vi 90 år senere og kan stadig nynne med på alverdens melodier, hvilket vidner om den kvalitet, folkelighed og sjæl, som disse komponister skabte med deres musik.

Toner fra Filmen fik premiere i 2014, og er en musikalsk, visuel og historiefortællende oplevelse. Man kan kun blive i godt humør, når man genhører en perlerække af dansk films største klassikere, der i sin tid blev fremført af bl.a. Dirch Passer, Ove Sprogøe, Susse Wold, Poul Bundgård, Lily Broberg, Ib Schønberg og mange, mange andre.

Plakatbillede Toner fra Filmen.jpg
bottom of page