top of page

StjernenykkerRevyen

Plakatbillede med logo.jpeg
pædagog.jpg
Giro 413.jpg

Med sine bare 29 år kan Nicolaj Cornelius kalde sig Danmarks yngste revydirektør. Det er den altid hårdtarbejdende, ambitiøse og musikalske unge mand, som står bag StjernenykkerRevyen, både som tekstforfatter, komponist og instruktør, når den har premiere på Damhuskroen sidst på foråret. 

Sådan begyndte pressemeddelelsen i 2014, der annoncerede StjernenykkerRevyen - den femte i rækken.

Jeg var blot 22 år, da jeg begyndte arbejdet med at opsætte min egen revy. Det skulle vise sig at blive grundstenen til, at jeg blev teaterproducent og begyndte at skabe egne forestillinger.

StjernenykkerRevyen blev opført på forskellige kroer på Sjælland, bl.a. Damhuskroen i Rødovre, Asminderød Kro i Fredensborg og Hørby Færgekro i Holbæk i årene 2008, 2009, 2010, 2011 og 2014.

Det var spændende at være kunstnerisk leder og skabe det hele fra bunden af, men sandelig også at være på scenen og parodiere alt fra Helle Thorning-Schmidt, Villy Søvndal og til Stein Bagger.

Gennem revyen opdagede jeg mine evner for at komponere musik og skrive morsomme tekster, og siden er et par af mine tekster også benyttet i andre revyer.

I StjernenykkerRevyen kunne publikum opleve store hatte, lange handsker, elegance, sølv, guld, kjoler med slæb, glimmer, fjer i håret, sjove parodier, morsomme sketches, iørefaldende musik og hjertevarme.

StjernenykkerRevyen var, på trods af sit unge cast, en traditionel revy med hjerte for det folkelige og inspireret af den danske revy anno 1940 med fokus på elegancen, sødmen og den visuelle detalje.

I revyen fra 2014 havde jeg Preben Kristensen med som instruktør og Louise Fribo som koreograf, og i samtlige fem revyer havde jeg tekster med fra af nogle af Danmarks førende revyforfattere, bl.a. Carl-Erik Sørensen, Leif Maibom og Vase/Fuglsang.

Revyen har en særlig plads i mit hjerte, og jeg glæder mig hver gang til, at jeg skal folde mig ud på revyscenens skrå brædder.

bottom of page